About us

Familiebedrijf

Sinds enkele jaren wordt De Jachthoorn geleid door  Mark Kohlberger.

Voor de bespreking en opvolging van uw feesten en activiteiten kan u een beroep doen op zowel Mark als Sofie Kohlberger.

Ook het keukenteam werkt ondertussen nagenoeg meer dan 20 jaar samen!

Niet alleen in De Jachthoorn kan u genieten van de kookkunsten van het team. Ook op locatie verzorgen ze graag al uw feesten. Hiervoor kan u beroep doen op Kohlberger Catering.

Geschiedenis

De Jachthoorn is gelegen aan de Doornstraat 11 te Kontich, waar het grondgebied van Aartselaar, Edegem, Wilrijk en Kontich elkaar raken.  Op 8 januari 1455 gaf Claus de Herde het eigendom, toen nog bekend als “Groenendael”, over aan een zeker Gheerd van Kuyck. Dit is de eerste vermelding in de akten. Het goed, een hoeve met woonhuis, was een landbouwuitbating.

In maart 1549 begon ‘Franchpis de Schot’, een man die in Kontich en aanpalende dorpen een belangrijke plaats innam, met het opkopen van een perceel en beemd van de hoeve. Uit het testament dat het echtpaar Sr. Dominicus de Baenst en Catharina de Schot op 21 januari liet opmaken, blijt de welgesteldheid van de bezitters van het eigendom, dat wordt omschreven als ‘een speelhuys met eender hoeven, gelegen onder Contwyck ende Aertselaer.

Tot de jaren ’71 bleef het goed als landbouwuitbating in gebruik. In januari 1992 werd het pand omgebouwd tot restaurant met als doel het architecttonisch-historisch erfgoed met z’n bewogen geschiedenis te bewaren.  De gebouwen werden zo getrouw mogelijk gerestaureerd en aan hun nieuwe bestemming aangepast.

In de huidige hoedanigheid zijn alle zalen van De Jachthoorn multifunctioneel die zowel worden gebruikt voor personeelsfeesten, familiefeesten, koffietafels, familiedagen of seminaries.

De ruime parking biedt plaats aan 500 wagens.